Φιλέτα χοιρινά με κρέμα γάλακτος και πιπεριές

Χρόνος Παρασκευής: 25-35 λεπτά

Υλικά

2 χοιρινά φιλέτα
1 πράσινη πιπεριά
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
Μανιτάρια
2 κουτ. σούπας ούζο ή ρακί
½ ποτήρι νερού λάδι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 ποτήρι νερού ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
250gr κρέμα γάλακτος

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε τα φιλέτα και τα κόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι για να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα φιλέτα από όλες τις μεριές. Tα σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα σκεύος.

Βήμα δεύτερο
Κόβουμε σε φέτες το ένα κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε για λίγο, τους βάζουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, και προσθέτουμε τα φιλέτα και όταν τελειώσει το ψήσιμο ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Βήμα τρίτο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και ρύζι να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε 2 ½ ποτήρια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Το φιλέτο δεν θέλει πολύ ψήσιμο γιατί γίνεται σκληρό. Το ρύζι για να γίνει σπυρωτό βάζουμε μια πετσέτα, όταν τελειώσει, να πάρει όλα τα υγρά.