Ρυζόγαλο

Χρόνος Παρασκευής: 30 λεπτά

Υλικά:

1 λίτρο γάλα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 ½ κουτ. σούπας νισεστέ (ή κορν φλαουρ)
2 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
Κανέλα

Διαδικασία Παρασκευής


Βήμα πρώτο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ½ ποτήρι νερό και το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει καλά και να γίνει σα χυλός.

Βήμα δεύτερο
Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ποτήρι γάλα και διαλύουμε καλά το νισεστέ (ή το κορν φλαουρ) και τη ζάχαρη.

Βήμα τρίτο
Ρίχνουμε το γάλα στη κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το δουλεύουμε καλά μέχρι να πήξει, το βάζουμε σε μικ΄ρα μπολ και ρίχνουμε κανέλα.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Το ρυζόγαλο το ανακατεύουμε να μην μας πιάσει και μας καεί. Εάν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο νισεστέ (ή κορν φλαουρ) και αφαιρούμε ή προσθέτουμε ζάχαρη.