Φάβα

Χρόνος Παρασκευής: 40 λεπτά

Υλικά:
Φάβα
Λάδι
Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρεμμύδια ξερά

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα σουρωτήρι με ψιλές τρύπες πλένουμε καλά τη φάβα. Τη βάζουμε να βράσει σε μπόλικο νερό και προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι ολόκληρο. Όταν ετοιμαστεί, την περνάμε από το μύλο του πουρέ για να γίνει σαν κρέμα. Εάν είναι πολύ αραιή, την ξαναβάζουμε να πιει το νερό.

Βήμα δεύτερο
Βάζουμε την φάβα σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λάδι και τη δουλεύουμε μέχρι να γίνει όπως μας αρέσει.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.


Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:

  • Προσέχουμε να μην μας κολλήσει, όταν την ξαναβάλουμε να δέσει.