Μπακαλιάρος κροκέτες (μπακαλιαράκια)

Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά:
Μπακαλιάρος αλμυρός
Κουρκούτι (βλ. βασικές συνταγές)
Λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Αγοράζοντας τον αλμυρό μπακαλιάρο, ζητάμε να το κόψουν κομμάτια. Μέσα σε ένα σκεύος με μπόλικο νερό βάζουμε τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε από 12 έως 15 ώρες και αλλάζουμε το νερό 5 έως 7 φορές.

Βήμα δεύτερο
Παίρνουμε ένα κομμάτι και αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (μπουκίτσες). Έχουμε ετοιμάσει το κουρκούτι και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μίγμα και το τηγανίζουμε. Προτού ετοιμάσουμε το κουρκούτι δοκιμάζουμε μήπως ο μπακαλιάρος είναι αλμυρός για να μην βάλουμε αλάτι.

Είναι έτοιμος…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Ο μπακαλιάρος μπορεί να γίνει σε μεγάλα κομμάτια και να τα βουτήξουμε στο κουρκούτι.
  • Υπάρχει και μπακαλιάρος φιλέτο, που έχει πέτσα αλλά λιγότερα κόκαλα.