Σκορδαλιά


Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά

Υλικά:
250gr ψωμί (ξερό)
½ φλιτζ. τσαγιού λάδι
6-7 σκελίδες σκόρδο
5 κουτ. σούπας ξύδι
Λίγο αλάτι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Αφαιρούμε την κόρα και μουσκεύουμε το ψωμί, εκτός από μία φέτα που την κρατάμε στέγνη. Καθαρίζουμε το σκόρδο.

Βήμα δεύτερο
Σε ένα μπλέντερ (ή γουδί ) βάζουμε το σκόρδο να πολτοποιηθεί, προσθέτουμε το ψωμί αφού το έχουμε στύψει καλά και προσθέτουμε διαδοχικά το λάδι και το ξύδι μέχρι να τελειώσουν. Βάζουμε και το αλάτι και τη χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Το ψωμί το κρατήσαμε, ώστε αν έχει γίνει πολύ αραιή να το προσθέτουμε χωρίς, όμως, να το βρέξουμε.
  • Σκόρδο και ξύδι προσθέτουμε ή αφαιρούμε ανάλογα με την όρεξη μας.