Κουλουράκια πορτοκαλιού

Χρόνος Παρασκευής: 50-60 λεπτά

Υλικά:
1 ποτ. νερού λάδι
1 ποτ. νερού πορτοκαλάδα
¾ ποτ. νερού ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. γλ. κανέλα
½ κουτ. γλ. γαρύφαλλο
1 κουτ. γλ. μπέϊκιν πάουντερ
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) όσο πάρει

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα σκεύος ή στο μίξερ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να μας γίνει μια ζύμη σφιχτή για να μπορούμε να τα πλάσουμε.

Βήμα δεύτερο
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη και το πλάθουμε όπως θέλουμε. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Δεν τα βάζουμε κοντά στο ταψί γιατί φουσκώνουν.
  • Αν η ζύμη γίνει πολύ σφιχτή, μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού.