Κοκορέτσι

Χρόνος Παρασκευής: 3 - 4 ώρες + ψήσιμο

Υλικά:
2 μεγάλες συκωταριές
3-4 κιλά άντερα
Μπόλια
Ξύδι ή λεμονιά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λάδι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε πολύ καλά τα άντερα από τη μια μεριά και με τη βοήθεια ενός ξύλου τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τα πλένουμε. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα άντερα προκειμένου να μην μπερδευτούν και τα ραντίζουμε με λεμόνι ή ξύδι. Κόβουμε τη συκωταριά, δηλαδή το συκώτι, το πνευμόνι, την καρδιά, τα νεφρά και τα γλυκάδια σε μεσαία κομμάτια.

Βήμα δεύτερο
Πέρνουμε τη σούβλα και περνάμε με τη σειρά συκώτι, πνευμόνι, νεφρό, γλυκάδι και κομμάτι από την καρδιά. Σε κάθε δύο κομμάτια που περνάμε προσθέτουμε ένα κομμάτια από τη μπόλια. Αυτό γίνεται μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας. Σε αυτό το σημείο περνούμε ένα από τα άντερα και το πλέκουμε επάνω κάτω στη σούβλα, όπως όταν τυλάτε καλούμπα. Αυτό το πλέξιμο το κάνουμε μέχρι να καλυφτεί το μεγαλύτερο μέρος από τα κομμάτια που βάλαμε. Έπειτα, αρχίζουμε να τυλίγουμε γύρω γύρω τα υπόλοιπα άντερα μέχρι να τελειώσουν.

Είναι έτοιμο…

Καλό Πάσχα!

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.


Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Όταν το βάλουμε στη φωτιά το λαδώνουμε.
  • Το γυρίζουμε συνεχεία για να μην μας αρπάξει.
  • Μετά από 1 ½ ώρα με ένα μαχαιράκι κάνουμε λίγες τρύπες για να ψηθεί και μέσα.
  • Όταν είναι έτοιμο και το κόψουμε ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.