Μηλοπιτάκια

Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα

Υλικά:
1 ποτ. νερού λάδι
½ ποτ. νερού κρασί λευκό
4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη
3-4 ποτ. νερού αλεύρι
4 μήλα
½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. κανέλα
Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα σκεύος βάζουμε το λάδι, το κρασί και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε για λίγα λεπτά. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να μας γίνει μια ζύμη μέτρια.

Βήμα δεύτερο
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την κανέλα και τα
ανακατεύουμε.

Βήμα τρίτο
Παίρνουμε ένα μικρό τμήμα από τη ζύμη και το ανοίγουμε για να γίνει ένα μέτριο πάχος. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε. Αυτό γίνεται μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας κενό για να μην μας κολλήσουν. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Όταν ψηθούν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε κόβουμε τη ζύμη με το στόμιο ενός ποτηριού του νερού για να γίνουν ομοιόμορφα στο μέγεθος και το σχήμα.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε καρύδι, σουσάμι και σταφίδες.