Μαγειρίτσα (Μεγάλο Σάββατο)

Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ ώρα

Υλικά:
1 μέτρια συκωταριά (με τα άντερα)
1 μαρούλι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο
1 ποτήρι κρασιού λάδι
2 αυγά
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη συκωταριά με τα άντερα. Σε μια κατσαρόλα
βάζουμε αρκετό νερό και το αφήνουμε να βράσει για να ζεματίσουμε τη συκωταριά και τα άντερα. Αφού ζεματιστούν 7 με 10 λεπτά τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να κρυώσουν. Έπειτα τα κόβουμε σε ψιλά κομματάκια.

Βήμα δεύτερο
Πλένουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι για να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά λίγο να σοταριστούν. Έπειτα ρίχνουμε το μαρούλι, και το ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, αλάτι, πιπέρι καθώς και τον άνηθο, όπου τα αφήνουμε να βράσουν. Προσέχουμε πάντα να έχουν νερό.

Βήμα τρίτο
Στύβουμε τα λεμόνια και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και το λεμόνια ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμί από τη μαγειρίτσα και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο προκειμένου να έρθει στην κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να μη μας κόψει. Αφού έρθει στην απαιτούμενη θερμοκρασία το ρίχνουμε αργά στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Είναι έτοιμη…

Καλή Ανάσταση!

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Τη συκωταριά την κόβουμε σε ένα ξύλο σε φέτες, λουρίδες και κυβάκια.
  • Μπορούμε τη συκωταριά να την κόψουμε και με ψαλίδι, αλλά θα κοπεί σε χοντρά κομμάτια.
  • Μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε και ρύζι.
  • Το νερό που προσθέτουμε κάθε φορά εξαρτάται από το πόσο πηχτή θέλουμε να είναι.