Φασόλια Γίγαντες
Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ ώρα
Υλικά:
Υλικά:
500 gr γίγαντες
1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό
½ ματσάκι μαϊντανό
5-7 σκελίδες σκόρδο
¾ ποτήρι νερού λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
2 ντομάτες
Διαδικασία Παρασκευής
Βήμα πρώτο
Πλένουμε και βάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό. Τους μουλιάζουμε για 12 ώρες. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
Βήμα δεύτερο
Τρίβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το μαϊντανό και σε μικρά κομματάκια το σκόρδο. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τους γίγαντες και τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τις τοποθετούμε από επάνω. Τους ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Είναι έτοιμα…
Καλή σας όρεξη!
Ειρήνη Τ.
Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό
½ ματσάκι μαϊντανό
5-7 σκελίδες σκόρδο
¾ ποτήρι νερού λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
2 ντομάτες
Διαδικασία Παρασκευής
Βήμα πρώτο
Πλένουμε και βάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό. Τους μουλιάζουμε για 12 ώρες. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
Βήμα δεύτερο
Τρίβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το μαϊντανό και σε μικρά κομματάκια το σκόρδο. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τους γίγαντες και τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τις τοποθετούμε από επάνω. Τους ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Είναι έτοιμα…
Καλή σας όρεξη!
Ειρήνη Τ.
Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
- Το μυστικό είναι οι γίγαντες να είναι βραστεροί. Νερό προσθέτουμε, εάν χρειαστεί.
8:07 μ.μ.
|
Ετικέτες
όσπρια
|
You can leave a response
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου