Γεμιστά

Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ ώρα

Υλικά:
Ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
Μαϊντανός
1 ποτήρι νερού λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
¼ κουτ γλ. Κανέλα
½ κουτ γλ. ζάχαρη
Ρύζι Καρολίνα
Κουκουνάρι
Σταφίδες

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Αρχίζουμε να τα αδειάζουμε, και κρατάμε χωριστά σε ένα σκεύος μόνο την ψίχα από την ντομάτα.

Βήμα δεύτερο
Τρίβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το μαϊντανό και προσθέτουμε το ¼ από το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τη ζάχαρη, το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το ρύζι και σε κάθε ένα λαχανικό βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας. Προσθέτουμε την ψίχα από την ντομάτα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα τρίτο
Το μείγμα είναι έτοιμο και με αυτό γεμίζουμε τα λαχανικά. Αφού τα έχουμε τοποθετήσει στο ταψί ρίχνουμε από πάνω το ζουμί από τις ντομάτες, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Νερό δε βάζουμε στην αρχή γιατί βγάζουν οι ντομάτες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αργότερα.
  • Δεν τα τσιγαρίζουμε γιατί γίνονται πολύ βαριά.
  • Επίσης μπορούμε να παραλείψουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.