Μαυρομάτικα φασόλια (σαλάτα)

Χρόνος Παρασκευής: 50 λεπτά

Υλικά:

250gr μαυρομάτικα φασόλια
2 κρεμμύδια ξερά (αν υπάρχουν φρέσκα μπορούμε να βάλουμε και φρέσκα)
1 ντομάτα
1 πιπεριά
1 αγγούρι
Λίγο μαϊντανό
Κάπαρη
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής


Βήμα πρώτο
Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα και κόβουμε ένα ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο. Αφήνουμε να ζεσταθεί το νερό και βάζουμε τα φασόλια να βράσουν, ρίχνοντας λίγο αλάτι.

Βήμα δεύτερο
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, την ντομάτα, το αγγούρι και τον μαϊντανό, προσθέτουμε τα φασόλια, την κάπαρη, το λάδι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:

  • Τα φασόλια είναι εξίσου νόστιμα και κρύα.