Κοκκινοφάσουλα (χάντρες ή μπαρμπούνια)

Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα

Υλικά:
250gr φασόλια χάντρες
½ ποτ. νερού λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κουτί συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (ή 2 φρέσκες ντομάτες)
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το τριμμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε τις χάντρες. Τα αφήνουμε για λίγο να τσιγαριστούν και συνεχίζουμε, ρίχνοντας το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Προσέχουμε αν χρειάζονται παραπάνω νερό.

Είναι έτοιμες…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Αν είναι ξερά τα φασόλια τα βάζουμε σε νερό από το βράδυ για να γίνουν πραγματικά ωραιότερα από τα φρέσκα.
  • Αν είναι φρέσκα θα πάρουμε 1 κιλό και θα τα καθαρίσουμε.
  • Αν τα φτιάξουμε σε χύτρα μπορεί να χρειάζονται λιγότερη ώρα βρασίματος.