Τυρόπιτα

Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ -2 ώρες

Υλικά:
½ κιλό φέτα
5 αυγά
½ κιλό γάλα
5 κουτ. σούπας λάδι
Πιπέρι

Υλικά για φύλλο:
(Βλέπε συνταγή)

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα σκεύος λιώνουμε τη φέτα κι αφού έχουμε χτυπήσει ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι σε ένα βαθύ πιάτο, τα προσθέτουμε στη λιωμένη φέτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, και το πιπέρι, και τα ανακατεύουμε.

Βήμα δεύτερο

Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε. Ανοίγουμε ένα φύλλο και το αφήνουμε να είναι και έξω από το ταψί. Λαδώνουμε καλά το φύλλο. Τώρα το φύλλο που έχουμε ανοίξει έχει το μέγεθος που έχει το ταψί μας, και ρίχνουμε το μισό από το χυλό. Προσθέτουμε ξανά φύλλο και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό. Διπλώνουμε το φύλλο που ήταν έξω από το ταψί και το βάζουμε επάνω στο χυλό λαδώνοντάς το. Ανοίγουμε και το τελευταίο φύλο για να κλείσουμε την τυρόπιτα. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και 4 κουταλιές νερό και περιχύνουμε την τυρόπιτα. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά σε αντίσταση.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:

  • Υπάρχει και έτοιμο φύλλο αλλά σε αυτή την περίπτωση θα βάλουμε λιγότερο λάδι.
  • Μπορούμε από επάνω, αντί μόνο λάδι και νερό, να βάλουμε 1 αυγό με 1 ποτήρι του κρασιού γάλα.