Χταπόδι ξιδάτο
Χρόνος παρασκευής: ¾ με 1 ώρα
Υλικά:
Χταπόδι
2 φύλλα δάφνης
Κόκκους από πιπέρι
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία Παρασκευής
Βήμα πρώτο
Αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα από το χταπόδι και γυρίζουμε την κουκούλα ανάποδα. Το πλένουμε καλά.
Βήμα δεύτερο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, τη δάφνη και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν (χωρίς νερό) σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει το χταπόδι να βγάζει υγρά και να βράσει με αυτά.
Βήμα τρίτο
Σε ένα μπολ κτυπάμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε το χταπόδι με το μείγμα.
Είναι έτοιμο…
Καλή σας όρεξη!
Ειρήνη Τ.
Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
Υλικά:
Χταπόδι
2 φύλλα δάφνης
Κόκκους από πιπέρι
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία Παρασκευής
Βήμα πρώτο
Αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα από το χταπόδι και γυρίζουμε την κουκούλα ανάποδα. Το πλένουμε καλά.
Βήμα δεύτερο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, τη δάφνη και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν (χωρίς νερό) σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει το χταπόδι να βγάζει υγρά και να βράσει με αυτά.
Βήμα τρίτο
Σε ένα μπολ κτυπάμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Περιχύνουμε το χταπόδι με το μείγμα.
Είναι έτοιμο…
Καλή σας όρεξη!
Ειρήνη Τ.
Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
- Δε βάζουμε καθόλου νερό. Το χταπόδι βγάζει αρκετά υγρά ώστε να βράσει με αυτά.
6:48 μ.μ.
|
Ετικέτες
θαλασσινά,
νηστίσιμα
|
You can leave a response
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου