Παντζάρια


Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα

Υλικά:
1 ½ κιλό παντζάρια
2 κουτ. σούπας ξύδι
¼ κουτ. γλ. ζάχαρη
Αλάτι

Υλικά για ντρέσινγκ:
½ ποτήρι κρασιού λάδι
4 σκελίδες σκόρδο
3-4 κουτ. σούπας ξύδι

Διαδικασία Παρασκευής


Βήμα πρώτο
Χωρίζουμε τα φύλλα από τα παντζάρια, αφήνοντας στο παντζάρι ένα δάχτυλο από το φύλλο. Τα πλένουμε καλά. Τα φύλλα τα κόβουμε και βγάζουμε από τα κοτσάνια τις ίνες.

Βήμα δεύτερο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και το αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα παντζάρια. Σε 5 λεπτά προσθέτουμε και τα φύλλα. Τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με την όρεξής μας. Μπορούμε να τα βράσουμε και λιγότερο, αν τα θέλουμε πιο σκληρά.

Βήμα τρίτο

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε σκόρδο, λάδι, ξύδι και τα χτυπάμε. Κόβουμε τα βρασμένα παντζάρια φέτες και τα περιχύνουμε με το λαδόξιδο.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.


Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:

  • Στη λαϊκή μπορεί κανείς να βρει μόνο παντζάρια (χωρίς τα φύλλα).
  • Από τα υλικά για το ντρέσινγκ προσθέτουμε ή αφαιρούμε ανάλογα με την προτίμησή μας.