Χταπόδι με κόφτο μακαρονάκι


Χρόνος Παρασκευής: 50-60 λεπτά\

Υλικά:

1 χταπόδι 1-1 ½ κιλό
300gr μακαρονάκι κοφτό
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
1 κρεμμύδι ξερό
2 φύλλα δάφνης
¾ ποτήρι νερού λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 ξύλο κανέλα

Διαδικασία Παρασκευής

Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χταπόδι να τσιγαριστούν. Τα σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το ξύλο της κανέλας και λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε το μακαρονάκι.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:

  • Εάν χρειαστεί μπορούμε να ρίξουμε κι άλλο νερό στο χταπόδι ή στο μακαρονάκι για να γίνει ζουμερό. Μπορούμε και να αφήσουμε το χταπόδι με τη σάλτα του και να το συνοδέψουμε με ρύζι αντί για μακαρονάκι.