Κεμπάπ

Χρόνος Παρασκευής: 30-40 λεπτά

Υλικά:

½ gr κιμάς μοσχαρίσιος
250 gr κιμάς χοιρινός
2 φέτες ψωμί ξερό
1 κουτ. σουπ. ούζο
1 κουτ. σουπ. ξύδι
1 αυγό
1 κρεμμύδι ξερό
Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, ρίγανη
Πίτες για σουβλάκια
Κρεμμύδι, ντομάτα, μαϊντανός,
Τζατζίκι (βλέπε συνταγή)

Υλικά για τη σάλτσα:
1 συμπυκωμένο χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα σκεύος τρίβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ούζο, το ξύδι, το αυγό, και το ψωμί ελαφρά βρεγμένο. Βάζουμε τον κιμά και όλα τα καρυκεύματα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα δεύτερο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ντομάτας αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, και ελάχιστο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά.

Βήμα τρίτο
Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μπιφτέκια τα λαδώνουμε ελαφρά και τα ψήνουμε. Λαδώνουμε τις πίτες και τις ψήνουμε ή τις τηγανίζουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι την ντομάτα και τον μαϊντανό.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:

  • Καλό είναι να αφήσουμε τον κιμά να μείνει για 1-2 ώρες. Δεν βάζουμε καθόλου νερό γιατί πρέπει να είναι στεγνά.