Μύδια τηγανίτες

Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά

Υλικά:

250 gr μύδια (ψίχα)
Άνηθο
Μαϊντανό
Μάραθο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ λεμόνι
2 κουτ. σουπ. λάδι
1 κουτ. σουπ. ούζο
Αλάτι
Πιπέρι
3-5 κουτ. σουπ. αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία Παρασκευής


Βήμα πρώτο

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά (άνηθο, μαϊντανό, μάραθο, κρεμμυδάκια). Σε ένα σκεύος βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, ούζο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και ψιλοκομμένα τα λαχανικά). Προσθέτουμε το αλεύρι, βάζουμε λίγο λίγο νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός. Όταν γίνει ο χυλός προσθέτουμε και τα μύδια.

Βήμα δεύτερο

Σε ένα τηγάνι βάζομε λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε κουταλιά κουτάλια από το μείγμα μέχρι να τελειώσει. Όταν τηγανιστούν τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:

  • Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μανιτάρια λευκά κομμένα. Όχι πολύ μικρά κομμάτια γιατί θα χαθούν.