Τυροπιτάκια

Χρόνος Παρασκευής: 30 λεπτά

Υλικά:
1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 κεσές γιαούρτι
1 αυγό
3 κουτ. σούπας τριμμένο τυρί (σκληρό τυρί)
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
½ κιλό αλεύρι

Υλικά γέμισης:
Φέτα (λιωμένη με το πιρούνι)
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα χτυπάμε για λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι διαδοχικά (όχι όλο μαζί), μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

Βήμα δεύτερο
Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης σαν ένα μεγάλο καρύδι, το ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι απο τη γέμιση (φέτα με πιπέρι αναμεμειγμένα). Κλείνουμε τη ζύμη και την πατάμε με ένα πιρουνάκι για να κολλήσει καλά. Κάνουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Με αυτή τη ζύμη γίνονται περίπου 40 κομμάτια.
  • Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε αλεύρι.
  • Μπορούμε μέσα στο τυρί να προσθέσουμε πιπέρι και ένα αυγό και να ανακατέψουμε καλά τη γέμιση.