Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά

Υλικά:
4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
½ φλιτζ. τσαγιού κορν φλάουρ
2 βανίλιες
100gr. βούτυρο

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα δεύτερο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει και προσθέτουμε τα υλικά, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Την κρέμα μπορούμε να τη διατηρήσουμε για αρκετό καιρό στην κατάψυξη.
  • Μέχρι να κρυώσει η κρέμα και να τη χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό μας τη σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη για να μη μας κάνει κρούστα. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να φυλάξουμε την κρέμα στο ψυγείο για μερικές ώρες και να τη χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο θεος να την κανει κρεμα ζαχαροπλαστικης!!! Ουτε ενα αυγο? πιο πολυ παραπεμπει σε στοκο με τοσο αλευρι κ κορν φλαουρ....αντικατεστησε ολο το αλευρι με 3-4 αυγουλακια και θα δεις ςραιο χρωμα, υφη κ γευση που θα παρει.......<>

Unknown είπε...

Οι περισσότερες συνταγές κρέμας ζαχαροπλαστικής περιέχουν όντως κροκάδια αυγών. Για τον λόγο αυτό κιτρινίζουν και έχουν βαριά γεύση. Δοκίμαε να τη φτιάξεις και αν θέλεις να γίνει πιο απαλή, μπορείς να προσθέσεις ένα μέρος κρέμας γάλακτος (φυτική ή ζωική) και να τα χτυπήσις στο μίξερ. Περιμένω νέο σου σχόλιο αφού πρώτα την δοκιμάσεις και χωρίς να την κρίνεις με μια ματιά...