Γαρδουμπάκια

Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ ώρα

Υλικά:
Συκώτι
Πνευμόνι
Μπόλια
Αντεράκια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο λάδι
Λεμόνια

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε πολύ καλά τα αντεράκια μέσα - έξω και τους ρίχνουμε λεμόνι. Τα αφήνουμε με το λεμόνι για ½ ώρα.

Βήμα δεύτερο
Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι, το πνευμόνι και τη μπόλια. Το συκώτι και το πνευμόνι τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Την μπόλια σε τετράγωνα κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι μπόλια, βάζουμε ένα κομμάτι συκώτι, ένα κομμάτι πνευμόνι, τα κλείνουμε και τα τυλίγουμε με το αντεράκι. Η διαδικασία αυτή γίνεται μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βήμα τρίτο
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι (ή σε ένα πυρέξ) και προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τα λεμόνια, καθώς και νερό. Τα ψήνουμε για ¾ της ώρας περίπου.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Μπορούμε να τα κάνουμε και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη, για να τα ψήσουμε όταν τα θέλουμε.
  • Δεν βάζουμε πολύ λάδι γιατί έχουν το δικό τους λίπος.