Παστίτσιο (με ριγγατόνι)

Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ ώρα

Υλικά:
300gr. ριγγατόνι
500gr. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
½ ποτήρι νερού λάδι
1 ξύλο κανέλας
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο (ή 3 κουταλιές λάδι)
½ φλιτζ. τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση σκληρό)
Λίγη κανέλα
Κρέμα μπεσαμέλ (βλ. βασικά)

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Βράζουμε τα ριγγατόνι, όπως γράφει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε.

Βήμα δεύτερο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να πιει τα νερά του. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα.

Βήμα τρίτο
Στην κατσαρόλα που είναι έτοιμα τα μακαρόνια προσθέτουμε το τυρί που έχουμε τρίψει, καθώς και τον κιμά και τα ανακατεύουμε καλά. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε ξανά με λίγο τυρί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ½ ώρα περίπου, ώσπου να κάνει ωραία κρούστα.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Βράζοντας τα μακαρόνια προσπαθούμε να μην τα αφήσουμε να λασπώσουν.
  • Να μη μας φοβίσει αν έχει ψηθεί ο κιμάς και έχει λίγο ζουμί, γιατί θα το ρουφήξουν τα μακαρόνια.