Σάλτσα μπεσαμέλ

Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά

Υλικά:
6 κουτ. σούπας βούτυρο
12 κουτ. σούπας αλεύρι
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
2-3 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο

Διαδικασία Παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να πάρει λίγο χρώμα ο χυλός. Ρίχνουμε σιγά το γάλα και ανακατεύουμε προσέχοντας να μη μας σβολιάσει. Όταν πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το τυρί, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Αν μας σβολιάσει τη βάζουμε λίγη λίγη σε ένα μπλέντερ ή στο μύλο των χορταρικών.
  • Το μοσχοκάρυδο το βάζουμε, εάν μας αρέσει.
  • Ανάλογα με το ταψί κανονίζουμε και την ποσότητα.