Κέικ με πορτοκάλι

Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ ώρα περίπου

Υλικά:
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250gr βούτυρο
1 ¾ ποτ. νερού ζάχαρη
1 ποτ. νερού πορτοκάλι
4 αυγά
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Διακόσμηση:
1 κουβερτούρα
½ ποτ. κρασιού φρέσκο γάλα
1 πορτοκάλι
1 ποτ. νερού ζάχαρη
¾ ποτ. νερού νερό

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε ένα σκεύος ή στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο και ρίχνουμε εναλλάξ ζάχαρη και αυγό, μέχρι να τελειώσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και ρίχνουμε λίγο αλεύρι, λίγο χυμό, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα και ρίχνουμε το χυλό. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Βήμα δεύτερο
Κόβουμε το πορτοκάλι (μαζί με τη φλούδα) σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τις άκρες. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις κομμένες ροδέλες για 6-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά όταν το έχουμε κάνει όσο σφιχτό θέλουμε.

Βήμα τρίτο
Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο και τη φόρμα και το έχουμε τοποθετήσει σε μια πιατέλα, παίρνουμε το σιρόπι από το πορτοκάλι και τα ψιλοκομμένα κομματάκια και τα ρίχνουμε από πάνω. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα και διακοσμούμε με τις ροδέλες από το πορτοκάλι.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Δεν ανοίγουμε καθόλου το φούρνο αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 50 λεπτά ψησίματος.
  • Το σιρόπι από το πορτοκάλι δεν πρέπει να είναι ζεστό.