Παντεσπάνι

Χρόνος Παρασκευής: ¾ έως 1 ώρα

Υλικά:
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
3 κουτ. τσαγιού μπέϊκιν πάουντερ
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι 

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά το γάλα, το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Με ένα μίξερ χτυπάμε καλά τα αυγά, ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Σταματάμε για λίγο το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (ή με μία σπάτουλα), μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. 

Βήμα δεύτερο
Σε τρία ταψάκια 24 εκατοστών βάζουμε λαδόκολλα και μοιράζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για ½ ώρα περίπου. Το βγάζουμε από τα ταψάκια όταν κρυώσει.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη! 

Ειρήνη Τ. 

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Μπορούμε να το βάλουμε και σε ένα ταψί αλλά πρέπει να το κόψουμε στη μέση.
  • Αν θέλουμε να το κάνουμε με γεύση σοκολάτας προσθέτουμε στο μείγμα 4-5 κουταλιές κακάο.