Κεφτέδες από λαχανικά

Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ ώρα περίπου

Υλικά:
1 μελιτζάνα φλάσκα τριμμένη
1 κολοκύθι τριμμένο
1 πατάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανός
½ ματσάκι άνηθο
Λίγο μάραθο
Δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
1-2 αυγά
3-5 κουταλιές αλεύρι
Λάδι & αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία Παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι και τα αναμειγνύουμε καλά. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε και το αλεύρι. Σε ένα σκεύος βάζουμε αλεύρι και με ένα κουτάλι παίρνουμε διαδοχικά μικρές ποσότητες από το χυλό μας, τις αλευρώνουμε και τις πλάθουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε σε υψηλή φωτιά. Όταν τα βγάλουμε, τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Είναι έτοιμοι…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Τη μελιτζάνα, την πατάτα, το κολοκύθι και το κρεμμύδι τα τρίβουμε στον τρίφτη ή τα ψιλοκόβουμε στο multi, προσεκτικά, για να μην μας λιώσουν.
  • Τα λαχανικά έχουν αρκετό νερό και πρέπει να τα στύψουμε καλά. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και με ένα τούλι ή μία γάζα.
  • Ο μαϊντανός, ο άνηθος και ό,τι άλλο θέλουμε να προσθέσουμε πρέπει να είναι στεγνά.
  • Αν θέλουμε να τους κάνουμε νηστίσιμους δε βάζουμε αυγά και τυρί.