Τάρτα σπανάκι

Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά:
2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ. γλ. αλάτι
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1 κουτ. γλ. baking powder
½ φλιτζάνι νερό και κρασί λευκό αναμεμειγμένα
¾ κιλού σπανάκι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τυριά (π.χ. ανθότυρο, φέτα, κρέμα τυριού)
¼ φλιτζάνι λάδι
200 gr. κρέμα γάλακτος
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο: Το μείγμα
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα νερά. Κόβουμε το σπανάκι, το βάζουμε σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να πιει το νερό. Τότε προσθέτουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Αφήνουμε να κρυώσουν, βάζουμε τα τυριά στο σπανάκι (αφού τα έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι), ρίχνουμε το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα δεύτερο: Η τάρτα
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο. Tα τρίβουμε μέχρι να αναμιχθεί πολύ καλά το μείγμα και τότε προσθέτουμε το κρασί με το νερό και τα ζυμώνουμε. Εάν είναι πολύ αραιή η ζύμη προσθέτουμε από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει. Βουτυρώνουμε ένα ταψί για τάρτα και ανοίγουμε το φύλο.

Βήμα τρίτο
Αφού έχουμε ανοίξει το φύλλο, βάζουμε τη γέμιση και από επάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Τη βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την τάρτα (αντίσταση κάτω και αέρας από επάνω) για περίπου 25 με 35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

Είναι έτοιμη...

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:

  • Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και να τη βάλουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μια μεμβράνη το πολύ για μία ημέρα αλλιώς για περισσότερες ημέρες το βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Αλάτι βάζουμε ανάλογα με τα τυριά.