Γαρίδες λαδολέμονο

Χρόνος Παρασκευής: 25 λεπτά

Υλικά:
Γαρίδες ολόκληρες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
Λίγους κόκκους πιπέρι
Ένα κομματάκι σελινόριζα (ή λίγο σέλινο κλωνάρι)
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
Λάδι
Λεμόνι
Πιπέρι
Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σέλινο, το αλάτι και το ξύδι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βήμα δεύτερο
Πλένουμε τις γαρίδες. Βγάζουμε από την κατσαρόλα όλα τα υλικά και ρίχνουμε τις γαρίδες (χωρίς να τις έχουμε καθαρίσει) να βράσουν για 5-8 λεπτά.

Βήμα τρίτο
Σε ένα μπολ ή σε ένα δοχείο στύβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε το λάδι και το πιπέρι και τα κτυπάμε όλα καλά μέχρι να ενωθούν πολύ καλά τα υλικά. Περιχύνουμε τις γαρίδες με το μείγμα.

Είναι έτοιμες…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Εάν θέλουμε καθαρίζουμε το σώμα από το κέλυφος και αφήνουμε τις ουρές και το κεφάλι.