Ταλιατέλες

Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα

Υλικά:
1 πακέτο (500gr.) ταλιατέλες
300 gr. τυριά διάφορα (π.χ. γραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι)
100 gr. μπέικον
100 gr. ζαμπόν
300 gr. κρέμα γάλακτος
6-7 φέτες τυρί για τοστ
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Βράζουμε τις ταλιατέλες όπως αναγράφει η συσκευασία. Τις σουρώνουμε, βάζουμε 1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο και τις ανακατεύουμε.

Βήμα δεύτερο
Κόβουμε τα τυριά, το μπέικον και το ζαμπόν σε κομματάκια. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με το υπόλοιπο βούτυρο (1/2 κουταλιά). Βάζουμε μια στρώση ταλιατέλες, ρίχνουμε πιπέρι και προσθέτουμε ένα μέρος από τα τυριά, το ζαμπόν και το μπέικον. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι ότου τελειώσουν όλα τα υλικά. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία το σκεπάζουμε με τις φέτες από το τυρί του τοστ και ρίχνουμε λίγο πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά και να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Είναι έτοιμες...

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Μπορούμε να το φτιάξουμε μια ημέρα πριν. Πρέπει όμως να το βάλουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη. Αρκεί να το ψήνουμε την ώρα που θα το σερβίρουμε.
  • Εάν τα τυριά είναι αλμυρά δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.