Ταραμοσαλάτα

Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά

Υλικά:
1 φρατζόλα ψωμί (λευκό ή σικάλεως)
170 gr. Ταραμά
Χυμό από 2 λεμόνια
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Βγάζουμε την κόρα και της γωνίες από το ψωμί και κρατάμε 1-2 φέτες. Το υπόλοιπο το μουσκεύουμε.

Βήμα δεύτερο
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι μαζί με τον ταραμά και το δουλεύουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, στύβουμε πολύ καλά το ψωμί που έχουμε μουσκέψει και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το λεμόνι και το λάδι. Τα κτυπάμε πάρα πολύ καλά.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Το ψωμί το κρατήσαμε ώστε αν είναι αραιή να το ψιλοκόψουμε και να το προσθέτουμε για να σφίξει το μείγμα, χωρίς να το έχουμε βρέξει. Δεν βάζουμε αλάτι γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός. Εάν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε κι άλλο λεμόνι κι αντί για ελαιόλαδο να βάλουμε αραβοσιτέλαιο.