Καλαμαράκια τηγανητά

Χρόνος Παρασκευής: 1 ώρα

Υλικά:
Καλαμαράκια
Αλεύρι
Λάδι
Λεμόνι
Διαδικασία Παρασκευής
Βήμα πρώτο
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια: κόβουμε το κεφάλι, αφαιρούμε το κόκαλο από το σώμα και τα μάτια από τα πλοκάμια. Εάν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα. Αν είναι μεσαία ή μεγάλα σε μέγεθος τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Βήμα δεύτερο
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά, ενώ έχουμε ήδη αλευρώσει τα καλαμάρια. Ρίχνουμε μικρές ποσότητες από τα καλαμαράκια. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα είναι έτοιμα.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Δε βάζουμε αλάτι γιατί θα σφίξουν. Όχι σε χαμηλή φωτιά γιατί θα γίνουν σκληρά. Από τα πλοκάμια βγάζουμε καλά τα μάτια γιατί θα μας πετάγονται τα λάδια.