Ρολό κοτόπουλο

Χρόνος Παρασκευής: 1 ¼ ώρα

Υλικά:
1-1.200 gr ρολό κοτόπουλο
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
2-3 κουτ. σούπας κονιάκ
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.

Βήμα δεύτερο
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει καλά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε από όλες τις μεριές. Το σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ. Ρίχνουμε το λεμόνι, το πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για περίπου ¾.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Επιπλέον μπορούμε να βάλουμε χυμό από γκρέηπ-φρουτ ή από μανταρίνι.
  • Τρυπώντας το κοτόπουλο με ένα πιρούνι, μέχρι να είναι αρκετά μαλακό, μπορούμε να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμο.
  • Για να δέσει καλύτερα η σάλτσα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.
  • Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποσο νερο καλε???