Σοκολατάκια

Χρόνος Παρασκευής: 45 λεπτά

Υλικά:
500 gr. κουβερτούρα
250 gr. αμύγδαλα ανάλατα με φλούδι
1 κουτ. γλ. λάδι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο γκριλ ή στο τηγάνι, προσέχοντας να μην καούν, μέχρι να γίνουν τραγανά.

Βήμα δεύτερο
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Προσθέτουμε το λάδι. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα τρίτο
Σε μια λαδόκολλα βάζουμε μικρές μπουκιές από το μείγμα μας με ένα κουταλάκι μέχρι να τελειώσει.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Τα σοκολατάκια δεν τα βάζουμε στο ψυγείο γιατί θα ασπρίσουν. Στο ίδιο μείγμα σοκολάτας μπορούμε να προσθέσουμε αντί για αμύγδαλα, δαμασκηνά, καρύδια κι ό,τι άλλο μας αρέσει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το λαδι δεν χρειαζεται.....καλυτερα να ξαναλιωσουμε λιγο τη σοκολατα στο μπαιν μαρι οταν αρχισει να σφιγγει πολυ. αμαρτια ειναι να χασει τη τραγανοτητα της. οσον αφορα το ασπρισμα, για να τ'αποφυγουμε ανακατευουμε τη σοκολατα συνεχεια οσο λιωνει κ αποφευγουμε να ζεσταθει πολυ....(ασπριζει γιατι "καιγετε" το βουτυρο κακαο που περιεχει, το οποιο δεν αντεχει θερμοκρασιες ανω των 70 βαθμων κελσιου). Θα συμφωνησω οτι ασπριζει και απο την υγρασια του ψυγειου οποτε η τα τυλιγουμε η τα κλεινουμε αεροστεγος σε ταπερ.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και τις εύστοχες συμβουλές σου. Καλό είναι όμως να μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού κρυώσουν, πριν τα βάλουμε στο ψυγείο αεροστγώς κλεισμένα όπως επισημαίνεις.