Μακαρόνια με κιμά

Χρόνος Παρασκευής: ¾ -1 ώρα

Υλικά:
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια
1 ποτ κρασιού λάδι ή βούτυρο
Αλάτι
Τυρί 

Για τον κιμά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ ποτ. κρασιού λάδι
1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
1 χυμό ντομάτας
3 κουτ. σούπας κρασί ή κονιάκ
Αλάτι
Πιπέρι
1 ξύλο Κανέλλα
Λίγο ζάχαρη

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, βάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με λάδι ή βούτυρο.

Βήμα δεύτερο
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι για να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τον κιμά και μόλις τσιγαριστεί, τον σβήνουμε με κρασί, προσθέτοντας την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κανέλλα και ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε λίγο νερό και τον αφήνουμε να βράση.

Βήμα Τρίτο
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πιάτο με τον κιμά από πάνω και τέλος πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Αντί για χυμό μπορούμε να βάλουμε και χυμό φρέσκιας ντομάτας.