Πορτοκάλι (γλυκό του κουταλιού)

Χρόνος Παρασκευής: 1-1½ ώρα

Υλικά:
1 κιλό πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
1 κιλό ζάχαρη
1 ½ ποτ. νερού νερό

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε τα πορτοκάλια και ξύνουμε η φλούδα τους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα πορτοκαλιά ολόκληρα. Μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Τα κόβουμε σε φέτες και αφαιρούμε τα χοντρά με ένα ψαλίδι.

Βήμα δεύτερο
Βάζουμε στη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, αφήνοντας τα να βράσουν όπου και τα ξαφρίζουμε. Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε τα πορτοκάλια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Όσα κιλά είναι τα πορτοκάλια, τόσα κιλά είναι και η ζάχαρη.
  • Για να δούμε αν έχει δέσει το γλυκό μας περνούμε ένα κουταλάκι και ένα πιάτο. Περνούμε λίγο από το σιρόπι και το ρίχνουμε στο πιάτο. Εάν δεν τρέχει, είναι έτοιμο.