Αγκινάρες αλά πολίτα

Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ ώρα

Υλικά:
6-8 αγκινάρες
8 πατάτες μικρές ολόκληρες (ή 3 μεγάλες κομμένες )
2 καρότα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κομματάκια
½ ματσάκι άνηθο
¾ ποτ. νερού λάδι
1 χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Τις τρίβουμε έπειτα με λεμόνι και τις βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει νερό, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Βήμα δεύτερο
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε τα λαχανικά και τις αγκινάρες. Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν ελαφρά.

Βήμα Τρίτο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά μας. Τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και ένα ποτήρι νερό. Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν με το ζουμί τους.

Είναι έτοιμες …

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Δεν τις ανακατεύουμε τις αγκινάρες για να μην λιώσουν, αλλά κουνάμε τη κατσαρόλα.
  • Μπορούμε να τις κάνουμε και αυγολέμονο.
  • Είναι εξίσου ωραίες και οι κατεψυγμένες αγκινάρες αλλά πρέπει να τις αφήσουμε να ξεπαγώσουν.
  • Αντί για ξερά, μπορούμε να βάλουμε 4 φρέσκα κρεμμυδάκια όταν είναι ο καιρός τους.