Ρεβιθιά σούπα

Χρόνος Παρασκευής: 1 ½ ώρα (+12 ώρες για να μουλιάσουν)

Υλικά:
½ κιλό ρεβιθιά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
¾ φλιτζ. τσαγιού λάδι
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα πρώτο
Πλένουμε καλά τα ρεβιθιά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με 2 κουταλιές αλάτι και αρκετό νερό. Τα αφήνουμε για 12 ώρες να μουλιάσουν (για ένα βράδυ).

Βήμα δεύτερο
Ξεπλένουμε τα ρεβιθιά καλά.

Βήμα Τρίτο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα ρεβίθια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το χυμό 2 λεμονιών, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα χτυπάμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα ρεβίθια.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Στην αρχή της βράσης, θα βγάλουνε αφρό στην επιφάνεια, όπου με μια τρυπητή κουτάλα τον αφαιρούμε.
  • Τα ρεβιθιά που θα περισσέψουν μπορούμε να τα κάνουμε με ρύζι - σύβραση (Βλέπε Συνταγή: Ρεβίθια με ρύζι (Σύβραση)).