Κεφτεδάκια

Χρόνος Παρασκευής: ½ - ¾ της ωρας

Υλικά:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (μόνο την ψίχα)
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό (τριμμένο )
1 αυγό
1 σφηνάκι ούζο
1 κουτ. σούπας ξύδι
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλλα
Λάδι για τηγάνισμα και αλεύρι


Διαδικασία Παρασκευής


Βήμα Πρώτο
Μουσκεύουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το κρεμμύδι, το αυγό, το ούζο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, ρίγανη και την κανέλλα. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Βήμα Δεύτερο
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι από το μείγμα, το πλάθουμε και το αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.

Είναι έτοιμα…

Καλή σας όρεξη!


Ειρήνη Τ.


Μυστικά της κουζίνας- συμβουλές:
  • Το κομμάτι του κρέατος για να γίνουν αφράτοι οι κεφτέδες είναι ή ελιά.
  • Μπορούμε να ζητήσουμε να τον περάσουν δυο φορές από τη μηχανή του κιμά.
  • Καλό είναι να τα ζυμώσουμε και να τα αφήσουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.