Βασιλόπιτα


Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά + ψήσιμο 1 ώρα

Υλικά:
160 gr. Βούτυρο
500 gr. Φαρίνα Απ
500 gr. Ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 ½ κουταλάκια Baking Powder (Μπέϊκινγκ Πάουντερ)
5 αυγά
1 ποτηράκι Κονιάκ

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα Πρώτο:
Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε στο βούτυρο εναλλάξ έναν κρόκο αυγού με ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ρίξουμε και τους 5 κρόκους αυγού και το μισό κιλό ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ και το Μπέϊκινγκ Πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το πορτοκάλι με το αλεύρι. Τέλος τα ασπράδια των αυγών, αφού τα έχουμε χτυπήσει μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο χυλό μας με απαλό ανακάτεμα, μέχρι να γίνει μια μάζα.

Βήμα Δεύτερο:
Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα, την οποία την έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς (ΟΧΙ στον αέρα). Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και το βάζουμε για μια ώρα στη δεύτερη σκάλα στο φούρνο. Προσοχή ΔΕΝ ανοίγουμε τον φούρνο καθόλου για μια ώρα.

Βήμα Τρίτο:
Προσθέτουμε φλουρί και διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη και καλή χρονιά!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε τη μαρέγκα αργά.
  • Δεν ανοίγουμε τον φούρνο καθόλου κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Δεν βάζουμε τον φούρνο στον αέρα.
  • Η συνταγή αυτή μπορεί να χρησιμοποοιηθεί και για την παρασκευή κέϊκ.