Φλογέρες


Χρόνος παρασκευής: 15-20 λεπτά

Υλικά:

Φύλλο Κρούστας
2 κουταλιές βούτυρο (μαργαρίνη)
3 κουταλιές αλεύρι
¾ με 1 ποτήρι γάλα
1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα που λιώνουν (κεφαλοτύρι κ.α.)
2 αυγά
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής


Βήμα Πρώτο:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε κα το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά, προσέχοντας να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, μέχρι να μας γίνει μια μέτρια σάλτσα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το τυρί, το πιπέρι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Βήμα Δεύτερο:

Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε 4 ή 6 ορθογώνια κομμάτια. Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρώς και βάζουμε λίγο από το μείγμα μας στη μέση. Διπλώνουμε πρώτα τις άκρες και μετά το τυλίγουμε σαν ρολό.

Βήμα Τρίτο:

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.

Είναι έτοιμες…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Μπορούμε να τα φτιάξουμε τριγωνικά και να γίνουν τυροπιτάκια.
  • Μπορούμε να βάλουμε μέσα και υλικά της αρέσκειας μας αντί για τυρί όπως ζαμπόν, λαχανικά, κιμά κ.α.
  • Αν τα τυριά δεν είναι αλμυρά τότε προσθέτουμε αλάτι.