Τούρτα

Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες

Υλικά για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουρ
1 μασουράκι βανίλια
50 gr. Βούτυρο
Παντεσπάνι σοκολάτα

Υλικά για σιρόπι:
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές Κακάο
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές Κονιάκ

Υλικά για σαντιγύ:
500 gr. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 φύλλα ζελατίνης
4-5 κουταλιές νερό

Παντεσπάνι: Βλέπε Βασικά

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα Πρώτο – Κρέμα Ζαχαροπλασιτκής:
Σε ένα σκεύος βάζουμε το μισό γάλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα και το ανακατεύουμε προσέχοντας να μη σβολιάσει. Μόλις δέσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις πήξει το μείγμα το καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία ακουμπάει στο μείγμα. Αυτό το κάνουμε για να μην μας ξεραθεί.

Βήμα Δεύτερο – Σιρόπι:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κακάο και τη ζάχαρη. Όταν ελαφρώς κρυώσει προσθέτουμε και το κονιάκ.

Βήμα Τρίτο - Σαντιγύ:
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ και μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμα τη σαντιγύ. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης. Ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές νερό και ρίχνουμε τα φύλλα στο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα στη σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα Τέταρτο:
Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι.

Βάζουμε ένα μέρος από την κρέμα.


Το απλώνουμε καλά στο παντεσπάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η κρέμα και το παντεσπάνι.

Στο τέλος, διακοσμούμε με τη σαντιγύ που έχουμε ετοιμάσει. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε όσο χρειαστεί για να παγώσει.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Η κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα, όπως και η σαντιγύ και να τα έχουμε διατηρήσει στο ψυγείο.
  • Στην τούρτα μπορούμε να βάλουμε και φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας ή όποια κομπόστα μας αρέσει, μετά από κάθε στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής. Αν θα βάλουμε κομπόστα, θα πρέπει να έχουμε στραγγίξει πρώτα τα φρούτα σε ένα σουρωτήρι και το χυμό από την κομπόστα τον προσθέτουμε στο σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει (κονιάκ, ζάχαρη και χυμό κομπόστας αντί για κακάο) και ραντίζουμε με αυτό το παντεσπάνι.
  • Μπορούμε να βάλουμε σαντιγύ σοκολάτας αλλά με την προϋπόθεση πως το παντεσπάνι δεν είναι σοκολάτας.