Φράουλες με σοκολάτα κ μπισκότο


Χρόνος παρασκευής: 10-15 λεπτά

Υλικά:
Φράουλες
Κουβερτούρα
Βούτυρο
Κονιάκ
Κρέμα γάλακτος
Μπισκότα πτι-μπερ

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα Πρώτο:
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν.

Βήμα Δεύτερο:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν – μαρί. Αφού λιώσει προσθέτουμε λίγο βούτυρο, κρέμα γάλακτος και λίγο κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει, προσέχοντας να παραμείνει χλιαρό.

Βήμα Τρίτο:
Κρατάμε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις βυθίζουμε μέχρι τη μέση στο μίγμα που έχουμε ετοιμάσει. Στη συνέχεια τις βυθίζουμε στο τριμμένο μπισκότο. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα για 1 ώρα να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρονται κρύες.

Είναι έτοιμες…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα γάλακτος και λευκή.
  • Θέλουν γύρω στις 4 ώρες στο ψυγείο προτού σερβιριστούν.