Φράουλες με σοκολάτα κ μπισκότο
Χρόνος παρασκευής: 10-15 λεπτά
Υλικά:
Φράουλες
Κουβερτούρα
Βούτυρο
Κονιάκ
Κρέμα γάλακτος
Μπισκότα πτι-μπερ
Διαδικασία Παρασκευής
Βήμα Πρώτο:
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν.
Βήμα Δεύτερο:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν – μαρί. Αφού λιώσει προσθέτουμε λίγο βούτυρο, κρέμα γάλακτος και λίγο κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει, προσέχοντας να παραμείνει χλιαρό.
Βήμα Τρίτο:
Κρατάμε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις βυθίζουμε μέχρι τη μέση στο μίγμα που έχουμε ετοιμάσει. Στη συνέχεια τις βυθίζουμε στο τριμμένο μπισκότο. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα για 1 ώρα να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρονται κρύες.
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν.
Βήμα Δεύτερο:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν – μαρί. Αφού λιώσει προσθέτουμε λίγο βούτυρο, κρέμα γάλακτος και λίγο κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει, προσέχοντας να παραμείνει χλιαρό.
Βήμα Τρίτο:
Κρατάμε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις βυθίζουμε μέχρι τη μέση στο μίγμα που έχουμε ετοιμάσει. Στη συνέχεια τις βυθίζουμε στο τριμμένο μπισκότο. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα για 1 ώρα να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρονται κρύες.
Είναι έτοιμες…
Καλή σας όρεξη!
Ειρήνη Τ.
Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
- Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα γάλακτος και λευκή.
- Θέλουν γύρω στις 4 ώρες στο ψυγείο προτού σερβιριστούν.
8:46 μ.μ.
|
Ετικέτες
γλυκά
|
You can leave a response
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου