Ανάποδο Προφιτερόλ

Χρόνος παρασκευής: 50 λεπτά

Υλικά για Σου:
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού Βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
4 αυγά
Λίγο αλάτι

Υλικά για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουρ
1 μασουράκι βανίλια
50 gr. Βούτυρο
Παντεσπάνι σοκολάτα

Υλικά για σαντιγύ:
500 gr. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 φύλλα ζελατίνης
4-5 κουταλιές νερό

Υλικά για σιρόπι:
1 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο σκόνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά βούτυρο
Λίγη ζάχαρη άχνη

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα Πρώτο – Προετοιμασία των Σου:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και το βούτυρο. Μόλις βράσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουμε γρήγορα. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα. Ρίχνουμε διαδοχικά τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού από τη ζύμη και με ένα άλλο κουταλάκι τα σπρώχνουμε προκειμένου να γίνουν μικρές μπαλίτσες. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου τα ψήνουμε για 35 λεπτά.

Βήμα Δεύτερο – Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:
Σε ένα σκεύος βάζουμε το μισό γάλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το προηγούμενο μείγμα και το ανακατεύουμε προσέχοντας να μη σβολιάσει. Μόλις δέσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις πήξει το μείγμα το καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία ακουμπάει στο μείγμα. Αυτό το κάνουμε για να μην μας ξεραθεί.

Βήμα Τρίτο - Σαντιγύ:
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ και μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμα τη σαντιγύ. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης. Ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές νερό και ρίχνουμε τα φύλλα στο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα στη σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα Τέταρτο – Σιρόπι Σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε το νερό με το κακάο. Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι εκτός από τη ζάχαρη άχνη. Τα αφήνουμε να βράσουν 5-10 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη.

Βήμα Πέμπτο:
Παίρνουμε ένα κορνέ και το γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Με αυτό γεμίζουμε τα σου. Σε ένα μπολ βάζουμε σαντιγύ και μια στρώση σου και ρίχνουμε λίγο από το σιρόπι σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε έως ότου γεμίσει το μπολ.

Σερβίροντας προσθέτουμε σιρόπι.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Η κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα, όπως και η σαντιγύ και να τα έχουμε διατηρήσει στο ψυγείο.
  • Τα σου μπορεί να έχουν γίνει πολλές μέρες νωρίτερα αρκεί να έχουν διατηρηθεί στην κατάψυξη και να αποψυχθούν καταλλήλως.
  • Υπάρχουν και έτοιμα σου, τα οποία μπορούμε να παραγγείλουμε κενά από ζαχαροπλαστείο.