Ρολό Μοσχάρι

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

Υλικά:

1 έως 1 ½ Kgr. Μοσχάρι Νουά μέσα σε δίχτυ.
1 κρεμμύδι
2 καρότα
½ ποτηράκι κρασί/κονιάκ/ουίσκι
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 λεμόνια
½ ποτηράκι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής


Βήμα Πρώτο:
Πλένουμε το νουά. Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

Βήμα Δεύτερο:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε το κρέας (από όλες τις μεριές) προσέχοντας να μην μας καεί. Σβήνουμε με το κρασί//κονιάκ/ουίσκι. Προσθέτουμε νερό και βάζουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Το κρέας είναι έτοιμο εφ’ όσον όταν το τρυπήσουμε με ένα πιρούνι, δεν βγάζει υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει για να το κόψουμε φέτες και να το σερβίρουμε.

Βήμα Τρίτο:
Λιώνουμε σε ένα μπλέντερ το κρεμμύδι και τα καρότα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον χυμό των δυο λεμονιών. Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ και το αφήνουμε να βράσει. Αυτό αποτελεί τη σάλτσα για να το συνοδέψουμε.

Είναι έτοιμο…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Καλό είναι να ζητήσουμε από το χασάπικο μας το νουά μέσα σε δίχτυ.
  • Πρέπει να κρυώσει καλά για να κοπεί πιο εύκολα.