Σαλάτα Ρόκα – Παρμεζάνα


Χρόνος παρασκευής: 5-10 λεπτά

Υλικά:
Ρόκα
Παρμεζάνα
Ρόδι

Υλικά για ντρεσινγκ:
Λάδι
Μπαλσάμικο
Μέλι
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής


Βήμα Πρώτο:
Πλένουμε καλά τη ρόκα και την τοποθετούμε σε ένα απορροφητικό χαρτί προτού τη βάλουμε στη σαλατιέρα. Μόλις στεγνώσει την κόβουμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, την οποία έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Τέλος, προσθέτουμε το ρόδι.

Βήμα Δεύτερο:
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ (λάδι, μπαλσάμικο, μέλι, ελάχιστο αλάτι και λίγο πιπέρι) σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.

Βήμα Τρίτο:
Σερβίρουμε τη σαλάτα παγωμένη και την περιχύνουμε με το ντρέσινγκ λίγο πριν το σερβίρισμα για να μην πανιάσουν τα υλικά.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Καλό είναι να κόψουμε τη ρόκα με τα χέρια για να μην χαθούν τα θρεπτικά συστατικά της.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά προτίμηση λευκό μπαλσάμικο.
  • Το ντρέσινγκ μπορεί να γίνει και σε ένα shaker.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και κουκουνάρι και καρύδι σε μικρά κομμάτια.