Πατατοσαλάτα (Ρώσικη Σαλάτα)


Χρόνος παρασκευής: 10-15 λεπτά

Υλικά:
Πατάτες
Αρακάς
Καρότο
Αγγουράκια Τουρσί
Κάπαρη
Αυγά βραστά
Μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά Διακόσμησης:
Αυγά βραστά
Ραπανάκια
Πάπρικα
Μαρούλι

Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα Πρώτο:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους, καθώς και τα καρότα.
Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον αρακά, προσέχοντας να μη λιώσουν. Αφήνουμε τα βρασμένα λαχανικά να κρυώσουν. Κόβουμε τα αγγουράκια σε μικρούς κύβους. Βράζουμε και τα αυγά και τα αφήνουμε κι αυτά να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε μικρά κομμάτια.

Βήμα Δεύτερο:
Βάζουμε όλα τα υλικά (μαζί με την κάπαρη) σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε με μαγιονέζα.

Βήμα Τρίτο:
Σερβίρουμε τη σαλάτα και τη διακοσμούμε με ραπανάκια, μαρούλι (προαιρετικά) και αυγά βραστά κομμένα σε ροδέλες. Προαιρετικά ρίχνουμε λίγη πάπρικα πάνω από τη σαλάτα.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Η ποσότητα της μαγιονέζας επιλέγεται σύμφωνα με το πόσο πηχτή θέλουμε να είναι η σαλάτα.
  • Αντί για πάπρικα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπέρι καγιέν ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουμε τη σαλάτα μας

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Τη δοκίμασα ήδα και είναι πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη!!! Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια η πατατοσαλατα αυτή ......σίγουρα θα την δοκιμάσω!