Σαλάτα Σπανάκι


Χρόνος παρασκευής: 10-15 λεπτά

Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1 πράσο (μέτριο)
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
50 gr. Φέτα
50 gr. Ανθότυρο
2 κουτ. Τυρί κρέμα


Διαδικασία Παρασκευής

Βήμα Πρώτο:
Πλένουμε το σπανάκι, το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώσει τελείως. Βάζουμε στην κατσαρόλα μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι. Όταν ζεσταθεί τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε αμέσως το πράσο (το οποίο έχουμε κόψει σε ροδέλες) και το σπανάκι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι για να μαραθεί το σπανάκι και να αρχίσει να βράζει. Λίγο πριν πιει όλο το νερό ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα Δεύτερο:
Λιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο με ένα πιρούνι . Τα ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα και τα ρίχνουμε στα βρασμένα λαχανικά.

Είναι έτοιμη…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.

Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Το μυστικό είναι να μην έχει καθόλου νερό η κατσαρόλα και το σπανάκι.