Γεμιστές Κοτομπουκιές

Χρόνος παρασκευής: 15-20 λεπτά
(Γίνονται περίπου 15 μπουκιές)

Υλικά:
1 Στήθος Κοτόπουλο
Λάδι για τηγάνισμα

Υλικά για τη γέμιση:
Πιπεριές
Φέτες Μπέικον
Κίτρινο Σκληρό Τυρί

Υλικά παναρίσματος:
Αλεύρι
2 Αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Φρυγανιά Τριμμένη
Μουστάρδα

Διαδικασία Παρασκευής


Βήμα Πρώτο:
Κόβουμε σε κομμάτια το κοτόπουλο (λίγο μεγαλύτερο από μπουκίτσες), του ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια κόβουμε σε μικρότερα κομματάκια τα υλικά της γέμισης (δηλαδή τις πιπεριές, το μπέικον και το σκληρό κίτρινο τυρί μας). Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μια μικρή εσοχή στα κομματάκια από το κοτόπουλο. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι (στην εσοχή εννοείται) με ένα κομματάκι πιπεριά, τυρί και μπέικον.

Βήμα Δεύτερο:
Πανάρουμε τις γεμιστές μπουκίτσες… Δηλαδή…

  • Πρώτα τις αλευρώνουμε μία - μία προσεκτικά για να μην τις διαλύσουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, όση μουστάρδα θέλετε (ανάλογα με το πόσο πικάντικες θέλετε να γίνουν) αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα χτυπάμε. Παίρνουμε προσεκτικά τις αλευρομένες μπουκιές και τις βουτάμε στο μίγμα του αυγού. Θέλουμε να πασαλειφθεί όλη η επιφάνεια με το μίγμα.
  • Τέλος τις βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά (να καλυφθούν καλά).

Βήμα Τρίτο:
Τις τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα (με χρυσαφί χρώμα) και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Είναι έτοιμες…

Καλή σας όρεξη!

Ειρήνη Τ.


Μυστικά της κουζίνας - Συμβουλές.
  • Ιδανικό σερβίρισμα με ρύζι με λαχανικά (καρότο, αρακά, καλαμπόκι).
  • Αντί για στήθος κοτόπουλο και μπέικον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στήθος γαλοπούλα και προσούτο.
  • Μπορούμε να κόψουμε το κοτόπουλο μικρά κομμάτια και να το τυλίξουμε με λωρίδες μπέικον σε μια παραλλαγή της παραπάνω διαδικασίας.

2 σχόλια:

sofia είπε...

Δοκίμασα ηδη τη συνταγή κ είναι πολύ νόστιμη!! Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!!

Παντελής είπε...

Καλή επιτυχία με το blog σας! Θα τη δοκιμάσω απο σήμερα το βράδυ κιόλας!!!